Twitter

tisdag 17 december 2013

Lästips

Rekommenderar tre mycket läsvärda publiceringar. Tyvärr inte allt för rolig läsning men för att kunna debattera och kämpa på med trovärdiga argument för en bättre Försvarsmakt - hur man än nu vill att den ska se ut - så krävs det ärligt talat att man har en del kött på bena. Information är makt.
Officerstidningen
"Den trötthet och förtvivlan som jag ofta möter hos medlemmarna är mycket oroväckande." - Lars Fresker, Förbundsordförande.

Riksrevisionen: FM förmåga
"Försvarsmakten kommer varken idag eller de närmaste åren att kunna nå upp till de krav på insatsverksamheten som riksdagen och regeringen har beslutat. Det saknas både tillräckligt med personal och materiel."
Russian Military Capability in a Ten-Year Perspective - 2013
"Rysslands konventionella militära förmåga har ökat och bedöms fortsätta att öka under den kommande tioårsperioden. Större försvarsutgifter och ökad materielanskaffning kommer att innebära att förbanden blir mer övade och bättre utrustade och beväpnade."
                                                                         -----

Blir sista inlägget före jul. Med reservation för att det då inte sker en större nyhetshändelse som förtjänar lite uppmärksamhet. Önskar er god jul och tackar för visat blogg-intresse. / Signatory

Foto: Garth Calitz