Twitter

tisdag 20 november 2012

Delta i opinionsundersökning!

Grumpy Cat - framtida försvarsbloggare?
Besökare som trillar in på försvarsbloggar som den här, Wiseman's Wisedoms, Försvar och säkerhet, Skipper m.fl. kan nog undra varför den sammantagna bilden av Sveriges försvarspolitik blir en helt annan än den som utmålas i debattartiklar av regeringsalliansens representanter - särskilt då av (M).

Några politiker har talat om att försvarsbloggarna är negativa. Andra att vi inte förstår att det är en ny tid där ute och bara vill ha dyra leksaker. Nå, är då försvarsbloggarna bara bittra gubbar med rysskräck eller representeras verkligheten någorlunda väl genom inspel med analyser, gästskribenter och privata åsikter? Jag ser det själv inte som min roll att ta vackra ord för sanning eller hylla sådant som naturligtvis ska fungera.

Positiv propaganda får myndigheten FM och regeringen själv leverera - allt för ofta återger "gammelmedia" endast budskapet utan att ifrågasätta innehållet. Hellre då ge kritik i negativa ordalag om det kan stödja en bättre Försvarsmakt. Så ser jag andra försvarsbloggare också agera, med hänsyn till Sveriges säkerhetspolitik och den personal som ingår i verksamheten.

Du kan också hjälpa till genom att svara på tre st frågor!

Utmålar försvarsbloggarna generellt sett bilden av försvarspolitiken som:


Utmålar regeringen bilden av Sveriges försvarsförmåga som:


Försvarsanslaget bör:


Tack! /Signatory